Belichting en haarkleuren

Belichting – verlichting – foto’s 📸en filters.

We vinden het leuk om jullie iets bij te brengen waar wij dagelijks mee te maken krijgen.

Dames in de salon vinden de mooiste foto’s voorbijkomen, en willen maar 1 ding. Dit ook graag!

In dit artikel zie je 8 foto’s van dezelfde dame, gemaakt op 1 dag. Alleen steeds in een andere kamer/omgeving met verschillend licht.
Geen een foto is bewerkt met Photoshop of een filter. Het enige verschil is het soort belichting en ruimte waarin de foto’s zijn genomen.

 

✨Op de eerste 3 foto’s kun je goed verschil zien. (Je ziet dat deze dame haar kamerjas nog steeds aanheeft op alle foto’s.) Deze foto’s zijn thuis rond dezelfde tijd gemaakt, toen het buiten nog donker was.

Foto 1: gedimd slaapkamerlicht
Foto 2: fel keukenlicht
Foto 3: warm badkamer licht.

Dit om het effect goed te kunnen laten zien wat licht kan doen op hetzelfde tijdstip.

De 4e foto is genomen in de auto, in natuurlijk licht toen de zon net op kwam.

Foto 5,6, en 7 zijn genomen in verschillende ruimtes van de salon, waarvan de laatste foto (nr 8 : buiten is gemaakt onder direct zonlicht.

Het haar lijkt op compleet verschillende blond tinten in elke foto en verschilt als dag en nacht van elkaar. Maar toch is het dezelfde dame en dezelfde haarkleur zonder filters/bewerkingen. De foto’s zijn alleen maar in verschillende ruimtes onder verschillend licht gemaakt.

💡💡💡Nu komt het… dit is wat we jullie graag willen vertellen: het licht heeft zo’n ontzettende impact op haarkleuren. Alleen omdat een foto op Instagram of Pinterest er op onze telefoon er op een bepaalde manier uit ziet, betekend dat niet dat iemands haar er zo uitziet zodra ze naar buiten gaan, of in de auto zitten of in hun badkamerspiegel kijken.

🤳🤳Daarom is het goed om verschillende inspiratiefoto’s mee te brengen als je iets moois ziet, want 1 foto kunnen we simpelweg niet namaken.

Je zou deze dame als een goudblonde-haartype kunnen beschouwen, maar haar haar kan er zelfs donkerder of super helder blond, of zelfs peachy-blonde uitzien. Het verschilt van de foto waar je naar kijkt. Alles alleen maar vanwege het LICHT!

📸🤳Probeer het eens uit met jouw eigen haarkleur en bekijk het resultaat eens dat je krijgt. Maak in alle kamers bij verschillend licht eens een foto. Je zult zien!

💡✨💡We hopen dat dit artikel jullie iets meer helderheid en verlichting heeft gegeven over foto’s en belichting en haarkleuringen 😉

 

TIP: Beoordeel daarom nooit je haarkleur onder 1 soort licht. Bekijk het juist in alle soorten licht, en het beste is daglicht. Buiten. Zonder flits en niet in de zon.

Daarom maken wij vaak foto’s buiten van onze klanten, en als het licht niet goed is gebruiken wij wel eens een ringlight om het beste licht na te bootsen.
1 soort licht (en daarmee juist badkamerverlichting) geeft een ontzettend vertekend beeld van de werkelijkheid. Zo is het ook met het aanbrengen van make-up. Je denkt je foundation perfect te hebben opgebracht en in de auto schrik je van de harde rand/overgang. De muren van jouw woonkamer zul je immers ook niet gaan schilderen bij donker avondlicht. De volgende ochtend wil je geen verrassingen als je de muur bekijkt.

Vandaar dames! Een mooie artikel om iets te leren over het licht en haarkleuringen.