Plantaardige haarkleuring verwijderen

Minerale of plantaardige haarkleur verwijderen. Het is niet zo ”aardig” als het lijkt!

 

Een plantaardige kleuring, minerale kleuring, name it… het is allemaal afkomstig van de hennaplant. En is dus eigenlijk allemaal hetzelfde.  Het heet henna en is niet zo onschuldig als het lijkt.

Middels deze blog praten we je bij waarom je hier goed over moet nadenken wanneer je je haar met een plantaardige kleuring wilt (laten) kleuren. Of wanneer je er van af wilt en je haar lichter wilt (laten) maken.

Pak je leesbril er maar even bij!

 

We zien de laatste tijd namelijk dat er echt heel veel dames bij ons komen die een ‘’plantaardige kleuring’’ in het haar hebben.

Hier worden wij altijd een beetje huiverig van. Vroeger noemde men dit henna. Maar anno 2022 wordt het plantaardige kleuring of minerale kleuring genoemd. En word het woord henna weggelaten.  Waarom? Vast door de ‘’negatieve’’ lading die henna heeft. Henna klinkt  ouderwets en nu heet het plantenkleuring of minerale kleuring. Veel hipper in de wereld waarin duurzaamheid, vegan en vrij-van-formules een grote rol spelen.

En daarom vinden we het belangrijk jou goed te informeren voordat je je haar met henna laat kleuren. Want je kunt namelijk niet meer (zo snel) terug.

En dus is het echt waar, het leed dat henna heet. In eerste instantie is er niets aan de hand. Je kleurt je haar of laat het kleuren met henna/plantenkleuring/mineralenkleuring en voilà. Maar er komt een keer dat je iets anders wilt met je haar, een andere kleur of lichter. En dan komen de problemen om de hoek.

Aan hennapoeder worden veelvuldig beitsen zoals de aromatische nitroamino-verbinding natriumpicramaat als kleuractivator en -stabilisator toegevoegd om afwijkende kleuren als mahonie, kastanje en blond te verkrijgen. Ook kan er citroenzuren aan toegevoegd worden.

Henna/plantaardige kleuringen bestaan dus (veelal) uit metalen. En daar zit ‘t ‘m in.

Eerst moet de henna verwijderd worden uit het haar. Althans, de metalen, mineralen en beitsen die in een plantaardige kleuring zitten zijn het probleem. Deze nestelen zich diep in het haar en zetten zicht vast in de haarvezel. Op het moment dat we deze gaan kleuren/ontkleuren kan er een chemische reactie ontstaan. Het haar kan gaan schuimen, roken, verbranden en dan is het gedaan.  Ook kan er een vreemde blauwe of groene kleur naar boven komen en die krijg je niet meer weg.  Er kan geen spoeling of haarverf meer tegenop. Het haar zuigt het allemaal op en het groen en blauw blijven de baas.

En dus is het verwijderen van deze kleuringen niet zo eenvoudig als het lijkt.  Henna/plantaardige kleuringen brengen daarom een heel speciale voorbehandeling met zich mee. Die voorbehandelingen doen wij in de salon.  Onder andere met Malibu C en Olaplex.

‘’ Hoe moet ik het dan zien? Ik kom met mijn henna-haar bij jullie in de salon en dan?! ‘’

Dan gaan we het eerst voorbehandelen met Malibu C. Dit zijn 2 of meerdere stappen alvorens we gaan beginnen met het (ont) kleuren van het haar.  Wanneer we deze stappen hebben gevolgd kun je nog niets zien aan het haar. Maar er is wel ontzettend veel binnenin het haar gebeurd. Lees hiervoor deze blog voor meer info over Malibu C.

 

We hebben met deze behandelingen schitterend mooie resultaten behaald en we kunnen je echt helpen! We hebben de juiste middelen, kennis en ervaring in huis. We hebben ontzettend veel ervaring in het maken van haarkleuringen, het oplossen van haarproblemen en ook het corrigeren van zelf of elders gemaakte kleuringen. Henna of drogisterij pakjes kleuringen. Kijk maar eens in ons protfolio op Instagram & Facebook.

 

Maarrrrr……er zit wel een maar aan, want we beginnen er niet zomaar aan wanneer je  met deze kleurgeschiedenis bij ons wilt komen. De ervaring heeft ons geleerd dat er zoveel verschillende soorten henna zijn, dat het voor ons moeilijk in te schatten is wat we kunnen verwachten. Bij de een zit een andere zuur, metaal of beits toegevoegd dan bij de andere of zegt dat het o.b.v. een vrij-van-formule is. Er is zoveel verschil, we nemen geen risico.

Daarom blijven we erg voorzichtig als het gaat om henna, plantaardige kleuringen of minerale kleuringen. En niet omdat we je niet willen helpen, maar juist omdat we het allerbeste voor jouw haar willen.

Er zijn 4 dingen belangrijk in het goodbye henna proces;

  1. –          Heb geen verwachting (ga er blanco in, beperk je eisenlijstje zoveel mogelijk)
  2. –          Heb geduld (zoiets kost echt tijd)
  3. –          Heb nog meer geduld (de behandeling(en) duren lang)
  4. –          Give it the time (en dan bedoelen we geen dag, geen week maar maanden! Het is een proces)
  5. –          Neem de pinpas van je vriend mee! 😉  (want ja, dit kost geld)

 

Om te weten wat we kunnen verwachten, maken we het allerliefst eerst een proeflok van jou haar.

Kom langs voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek (15 min). Tijdens dit gesprek, knippen we twee kleine plukjes (ter grootte van een extension plukje) uit je haar op een onopvallende plek bijv. in de nek. Zodat we deze proeflokken kunnen (voor)behandelen en (ont)kleuren. Je hoeft hiervoor niet te wachten in de salon. We knippen het uit je haar, behandelen het binnen 3-5 dagen.  En dan houden we je op de hoogte als we weten wat hieruit is gekomen. En dan…..plannen we graag een afspraak met je in afhankelijk wat er uit de proeflok is gekomen natuurlijk.

Woon je niet in de buurt? Geen probleem! Stuur dan een proeflok (het liefst 2) naar ons toe per post.

Dit hebben we dan nodig:

  • –          Zoek eerst contact met ons. Je mag ons foto’s sturen van jouw haar via Whatsapp ( klik hier om direct een chatgesprek met ons te starten)
  • –          We willen graag de haarkleurgeschiedenis weten, desnoods vraag je jouw vorige kapper waarmee het gekleurd en behandeld is.
  • –          Een briefje met je naam en telefoonnummer/gegevens erbij (wel zo handig 🙂 )
  • –          Laat het ons graag weten wanneer je het op de bus hebt gedaan zodat we weten wanneer we het kunnen verwachten. Binnen een week weet je het resultaat. Geef ons even de tijd om het te doen.

We vragen voor het behandelen van een proeflok €25,00. Deze ontvang je terug wanneer de uitkomst positief is en we je daadwerkelijk kunnen gaan behandelen.  Raden we het af en is de uitkomst negatief? Dan moet je het zo zien; dan heb je je een hoop ellende en geld bespaard.  Dan is uit laten groeien waarschijnlijk de oplossing.

Zodra we de proeflok hebben ontvangen met de post ontvang je een betaalverzoekje. Zodra deze betaald is gaan we het testen.  Je mag ook, indien je het fijn vind de €25,00 in de envelop bijvoegen.

En onthoud: Bij dit soort omkleuringen moet je je verwachtingspatroon echt bijstellen. We moeten namelijk eerst ‘’het probleem’’ henna oplossen en verwijderen om vervolgens naar jou wenskleur te kunnen gaan.  Het is vrijwel onmogelijk om van een donkere (gestapelde)henna kleur als een blondinde de salon te verlaten in 1 dag. Zoiets kost tijd, geduld, heel veel geduld en geld. om het te verwijderen uit het haar. Maar we kunnen ongetwijfeld iets schitterends maken van jouw haar, en helpen je daar met veel liefde passie en toewijding bij.

Wil je nog meer weten? Lees ook deze blog!

We hebben deze blogg geschreven aan de hand van onze FB post die meer dan 3.000 x gedeeld is,  en meer dan 97.000 mensen bereikt heeft.  Dit omdat het echt enorm leeft en dus niet zomaar iets is.