Het team

Bo

Bo is de drijvende kracht achter Haar & Zo by Bo. Ze is geboren met het kappers-gen want ze zet het kappersvak voort vanuit de 6e generatie in de familie. ” Het is iets wat door mijn aderen stroomt”. Al vanaf kleins af aan liep Bo door de salon van haar moeder, ze wist het toen al direct. ”Dit wil ik ook!”

Haar & Zo is eerst opgezet door haar moeder Petra, zij heeft Haar & Zo tot een groot succes gebracht in Heythuysen ongeveer 17 jaar lang. In 2015 is Bo gaan samenwerken met haar moeder. Al snel moesten moest Haar & Zo gaan uitbreiden, want de salon groeide zo snel uit zijn jasje door de nieuwe technieken waarmee Bo en haar team werkt.  Door alle ontwikkelingen in de salon, technieken, kennis en ervaring heeft dat gebracht dat Haar & Zo by Bo haar klanten kent uit heel Nederland die speciaal komen voor kleuringen en kniptechnieken uit de tijd van nu. Er komen zelfs mensen uit Duitsland en België! We maken geregeld mee dat er klanten van ver komen, en speciaal voor een bezoek aan ons in een B&B overnachten en dat combineren met een bezoekje aan het Outlet Centre in Roermond dat hier heel dichtbij licht.

” De salon is in de zomer van 2017 compleet verbouwd , en sinds die tijd heb ik de salon volledig overgenomen en werd Haar & Zo, Haar & Zo by Bo. Toen is de ”by Bo” erbij gekomen. ”Ik doe nu echt alles zelf, onze social media kanalen, achter de schermen, trainingen geven en volgen, de aankleding en styling van de salon, en alles wat daar buiten nog bij komt kijken. Ik kom soms tijd tekort!”

De formule, de visie, de filosofie van Haar & Zo by Bo is compleet vernieuwd, en blijft zich ook continue vernieuwen. ”Want het gaat allemaal zo snel!”’

Over het kappersvak zegt Bo: ”Ik kan niet uitleggen, het is een gevoel! Ik vind iets bij iemand creëren het allerleukste wat er is, en leg er mijn passie, ziel en zaligheid in. Ik vind het heerlijk omdat ik zoveel kennis en ervaring heb waarop ik kan vertrouwen en ik nooit uitgeleerd raak.” Ik ga graag alle uitdagingen aan!

Bo gaat het allerliefst naar Egypte op vakantie, waar zij duikt in de Rode Zee en tropische vissen spot. In haar vrije tijd houdt Bo enorm van keramieken, motorrijden, festivals en interieurstyling. De salon heeft ze zelf ook volledig ingericht en dat is echt een uit de hand gelopen hobby geworden. Overal staan potjes, pannetjes ,vaasjes. Een explosie van kleur. ” Thuis heb ik dat niet hoor, daar moet het rustig zijn.” Ook is ze gek op fashion, winkelen en het volgen van vele kappersvlogs en blogs. Het liefst van Lisa Loves Balayage , Pretty Little Ombre en mijn favoriet: Behind The Chair.

Bo heeft meegedaan aan diverse kappersshows, wedstrijden en heeft ze trainingen gegeven voor het merk Malibu C (klik voor meer info),  en o.a. aan Kinki kappers.  Het Spectrum, dé enige opleiding tot Spectrum haarkleurspecialist heeft Bo met succes afgerond. ”Dat is wel de kers op de taart, en een kroonjuweel! Wat heb ik daar enorm veel geleerd, en het houdt mijn ogen altijd open.” Ook maakt Bo deel uit van het Essential Looks team by Schwarzkopf Professional Nederland, en geeft ze hiermee o.a. kniptrainingen aan collega kappers van andere salons.

Je mag Bo wakker maken voor Tony Chocolonely karamel zeezout, festivals, en een rondreis door Amerika. ”Oja, en natuurlijk de kerstafdeling van de Intratuin!”

Wat ik nog graag zou willen bereiken? In de toekomst zou ik graag trainingen verzorgen in mijn salon aan collega kappers. En ze inspireren en trainen in mijn visie over kleur en het presenteren ervan. Ook zou ik graag nog een professionele opleiding in fotografie willen volgen. En als ik later oud en verrimpeld ben, dan zou ik ooit nog wel eens iets met interieurstyling willen doen.

Typisch Bo:

 • Als je het niet probeert, weet je het ook niet!
 • Georganiseerd chaotisch
 • Enthousiaste duizendpoot
 • Bo is full-time kerstgekkie
 • Instagram verslaafd

 

 

 

Chanou

Chanou is heel geduldig, en lief voor haar klanten en creatief. Dat voel je meteen als je bij haar in de stoel zit.  Ook is ze enorm leergierig.  ”Ik ondersteun Bo met het geven van trainingen en geef mijn kennis door aan de rest van het team. Regelmatig brainstormen we samen , en ga ik ook op training buiten de deur om zo voor te blijven op wat er allemaal in het kappersvak gebeurd”.

Chanou ziet meteen of iets bij je past of niet, ze kijkt samen met je naar de mogelijkheden en jouw wensen, en geeft ze je een eerlijk advies.

Ze bied daarvoor een luisterend oor, om zo meer over je te weten te komen wat leid tot een succesvol resultaat. Haar creatieve ideeën verteld ze je graag! Chanou is al zeker 7 jaar werkzaam bij Haar & Zo by Bo. Ze is een enorm vrolijke gezellige frisse wind die je meeneemt in haar enthousiasme en gezelligheid. Vol humor en haar vrolijke lach en warme persoonlijkheid zorgen ervoor dat je je helemaal op je gemak voelt bij haar. Ze houdt er enorm van om je in de watten te leggen en je goed de adviseren wat er bij jou past.

1 Dag in de week is heilig voor Chanou want dan rijd ze graag op haar paard en die heet Mazzel. Dan vergeet ze alles even om zich heen. Ze is spits in het damesvoetbalteam, daar speelt ze 2x per week.

Ze komt ook tijd te kort! Of er moeten meer dagen in de week komen! Chanou houdt van gezelligheid en is regelmatig in het dorpscafe te vinden waar ze helemaal los gaat op Hollandse Hits.

Je kunt Chanou wakker maken voor melkchocola (het liefst met nootjes), en het maken van een kleuring. Niets is Chanou te gek, want ze houdt van het maken van make-overs. Daar legt ze haar ziel en zaligheid in.

Naast Martien Meiland is Chanou fan van The Blonde Chronicles, die volgt ze dan ook op de voet, ”niet normaal wat een gave kleuren die maken! Helemaal m’n ding.”

 

Typisch Chanou:

 • De dag beginnen met een perfect opgeklopte cappuccino met veel suiker
 • relax, take it easy!
 • Chanou is heel graag buiten, ze is gek op de natuur, dus niet alleen tevreden klanten maar ook tevreden planten!
 • Ze is een echte dierenvriend, remt nog net niet voor mieren hihi.
 • Ze houdt van voetbal doet ze dus ook 2 x per week in het damesvoetbalteam.
 • Haar favoriete nummer is “” Engelbewaarder”  – van Marco Schuitemaker.

 

Catootje

Hallo, ik ben Cato. Maar je mag ook Catootje zeggen hoor, want ik ben een Jack Russel(tje) en erg rustig + lui van aard. Ik had ook luiaard kunnen heten. Ik lig de hele dag lekker in mijn mandje te genieten van de gezelligheid in de salon.

Heb je bij ons een lange behandeling vanaf de ochtend? Dan zorgen we voor een heerlijk broodje met wat lekkers voor tijdens de lunch.En dan moet ik natuurlijk een oogje in het zeil houden of het allemaal smaakt! En ruim ik graag de per ongeluk gevallen stukjes van de grond op.

Oja, ik hou ook erg van een aai over mijn bolletje, maar ik dring mezelf niet op. So don’t worry, ik spring niet tegen je aan, en krab ook geen panty’s kapot.

Soms heb je misschien niet eens door dat ik er ben, want ik ben dan zo druk met lekker wegdoezelen in mijn mandje.  Ik hoop dat je je in de salon tijdens jouw behandeling net zo in de watten voelt gelegd als ik in mijn dekentjes.

 

Cato neemt soms een snipperdag op woensdag / zaterdag, dus dan ben ik niet aanwezig.

Team Haar & Zo by Bo

Het is belangrijk om als team een eenheid te vormen. Want uiteindelijk bereik je iets met elkaar , samen vorm je de formule tot succes. Team work makes the dream work! Daar komt vooral bij kijken dat we elkaar continu inspireren en trainen om de kwaliteit op de bovenste plank te houden. Iedereen volgt trainingen buiten de deur, en dat word intern op elkaar door gegeven. Regelmatig bezoeken we samen ook een training of cursus, en zijn we 1x per maand bij het Spectrum aanwezig. Dat is een avondvullend programma met look & learn, gegeven door een inspirerende kapper uit het binnen- en buitenland.  Bo is afgestudeerd Spectrumlid, en zit ze bij het Essential Looks team van Schwarzkopf Nederland. Dat draagt ook bij aan een flinke bundel kennis en ervaring in de salon.

Niet alleen vak techniek is belangrijk om samen iets te bereiken, maar vooral ook sfeer. Daarom gaan we regelmatig uiteten of doen we leuke dingen met elkaar. Teamspirit is misschien wel het allerbelangrijkste, dat voelen klanten ook!