Bo

Bo is de drijvende kracht achter Haar & Zo by Bo. Ze is geboren met het kappers-gen want ze zet het kappersvak voort vanuit de 6e generatie in de familie. ” Het is iets wat door mijn aderen stroomt”. Al vanaf kleins af aan liep Bo door de salon van haar moeder, ze wist het toen al direct. ”Dit wil ik ook!”

Haar & Zo is eerst opgezet door haar moeder Petra, zij heeft Haar & Zo tot een groot succes gebracht in Heythuysen ongeveer 17 jaar lang. In 2015 is Bo gaan samenwerken met haar moeder. Al snel moesten moest Haar & Zo gaan uitbreiden, want de salon groeide zo snel uit zijn jasje door de nieuwe technieken waarmee Bo en haar team werkt.  Door alle ontwikkelingen in de salon, technieken, kennis en ervaring heeft dat gebracht dat Haar & Zo by Bo haar klanten kent uit heel Nederland die speciaal komen voor kleuringen en kniptechnieken uit de tijd van nu. Er komen zelfs mensen uit Duitsland en België! We maken geregeld mee dat er klanten van ver komen, en speciaal voor een bezoek aan ons in een B&B overnachten en dat combineren met een bezoekje aan het Outlet Centre in Roermond dat hier heel dichtbij licht.

” De salon is in de zomer van 2017 compleet verbouwd , en sinds die tijd heb ik de salon volledig overgenomen en werd Haar & Zo, Haar & Zo by Bo. Toen is de ”by Bo” erbij gekomen. ”Ik doe nu echt alles zelf, onze social media kanalen, achter de schermen, trainingen geven en volgen, de aankleding en styling van de salon, en alles wat daar buiten nog bij komt kijken. Ik kom soms tijd tekort!”

De formule, de visie, de filosofie van Haar & Zo by Bo is compleet vernieuwd, en blijft zich ook continue vernieuwen. ”Want het gaat allemaal zo snel!”’

Over het kappersvak zegt Bo: ”Ik kan niet uitleggen, het is een gevoel! Ik vind iets bij iemand creëren het allerleukste wat er is, en leg er mijn passie, ziel en zaligheid in. Ik vind het heerlijk omdat ik zoveel kennis en ervaring heb waarop ik kan vertrouwen en ik nooit uitgeleerd raak.” Ik ga graag alle uitdagingen aan!

Bo gaat het allerliefst naar Egypte op vakantie, waar zij duikt in de Rode Zee en tropische vissen spot. In haar vrije tijd houdt Bo enorm van keramieken, motorrijden, festivals en interieurstyling. De salon heeft ze zelf ook volledig ingericht en dat is echt een uit de hand gelopen hobby geworden. Overal staan potjes, pannetjes ,vaasjes. Een explosie van kleur. ” Thuis heb ik dat niet hoor, daar moet het rustig zijn.” Ook is ze gek op fashion, winkelen en het volgen van vele kappersvlogs en blogs. Het liefst van Lisa Loves Balayage , Pretty Little Ombre en mijn favoriet: Behind The Chair.

Bo heeft meegedaan aan diverse kappersshows, wedstrijden en heeft ze trainingen gegeven voor het merk Malibu C (klik voor meer info),  en o.a. aan Kinki kappers.  Het Spectrum, dé enige opleiding tot Spectrum haarkleurspecialist heeft Bo met succes afgerond. ”Dat is wel de kers op de taart, en een kroonjuweel! Wat heb ik daar enorm veel geleerd, en het houdt mijn ogen altijd open.” Ook maakt Bo deel uit van het Essential Looks team by Schwarzkopf Professional Nederland, en geeft ze hiermee o.a. kniptrainingen aan collega kappers van andere salons.

Je mag Bo wakker maken voor Tony Chocolonely karamel zeezout, festivals, en een rondreis door Amerika. ”Oja, en natuurlijk de kerstafdeling van de Intratuin!”

Wat ik nog graag zou willen bereiken? In de toekomst zou ik graag trainingen verzorgen in mijn salon aan collega kappers. En ze inspireren en trainen in mijn visie over kleur en het presenteren ervan. Ook zou ik graag nog een professionele opleiding in fotografie willen volgen. En als ik later oud en verrimpeld ben, dan zou ik ooit nog wel eens iets met interieurstyling willen doen.

Typisch Bo:

  • Als je het niet probeert, weet je het ook niet!
  • Georganiseerd chaotisch
  • Enthousiaste duizendpoot
  • Bo is full-time kerstgekkie
  • Instagram verslaafd