Van donker naar licht

Hoe kan ik met mijn haar van donker naar licht(er) gaan? We vertellen het jou in deze blog.

 

Een van de meest voorkomende behandelingen die we doen in de salon is iemand van donker naar licht kleuren. We krijgen vaak via de chat een foto van iemand met een heel donkere haarkleur die als wenskleur heeft om naar blond te willen gaan.

 

En dan komt de vraag: wat kost dat?

We begrijpen heel goed dat je dit graag vooraf wilt weten voor je de afspraak maakt, dat willen wij immers ook graag weten als we ergens heengaan of iets kopen.

Maar een kleuring is geen hoed of muts met een prijskaartje erop: ‘zo die wil ik, wat kost dat?’. Dat zou voor ons ook een stuk makkelijker zijn, maar zo werkt het niet met het kleuren van het haar. Lees maar eens onderstaand artikel.

 

Voor een specifieke klus als deze zoals van donker naar licht kleuren heb je nodig:

1. tijd.

2. geduld.

3. geld.

4. en natuurlijk een goed humeur.

5. Goede producten op maat, voor een perfecte na verzorging. Bezuinig hier niet op!

6. Oja, en een zitkont, want we hebben hier wel even werk mee.

7. En je mag je laptop meenemen, dan kun je misschien wat (werk)mails beantwoorden.

8. Een IPad met Videoland en Netflix hebben wij al voor je geregeld, evenals een heerlijke lunch.

 

Verwacht niet dat je na 1 sessie met een bos dansend wapperend blond haar onze deur uit wandelt. Want hoe graag ook wij dat zouden willen…. dat gaat niet gebeuren, en dat komt NIET door ons als kleurspecialist.

Wij zijn namelijk gelimiteerd aan het ‘canvas’ waarmee je bij ons in de stoel plaatsneemt.

 

Zie het lichter maken van jouw ‘canvas’ als ‘het behang’ dat je er graag af wilt halen bij het renoveren van je nieuwe huiskamer.  En ‘het behang’ staat synoniem voor jouw haarkleurgeschiedenis.

We gaan met jou samen zitten tijdens ons adviesgesprek en vragen naar de geschiedenis.

Dit is superbelangrijk en ben hier ook alsjeblieft 100% eerlijk over! Hoe graag jij jouw kleurwens ook wilt behalen. Zo weten we namelijk welke stappen we moeten zetten om jou haar schoon te maken zodat niets ons in de weg kan zitten tijdens deze belangrijke operatie. Vertel ons open en eerlijk de geschiedenis, want we komen er vroeg of laat toch achter omdat deze belemmeringen kan geven tijdens het (ont)kleurproces.

 

Na het adviesgesprek en het maken van een prijsopgave, dan gaan we beginnen.

In de eerste plaats komen we ‘het behang’ tegen. Eerst beginnen we met bloemetjesbehang en daarna tijdens het afhalen van het behang komen we ineens een knalroze behang tegen, en tot overmaat van ramp zien we autootjesbehang, en het blijkt ook nog eens met geen mogelijkheid van de muur af te komen. Steeds wil je een groot punt scheuren maar komen er van die kleine papiersnippers af, muurvast!! Een hele klus…

We hebben een schoon canvas nodig. Dus dat betekent: geen behang/ geen donker haar/ geen muurvaste pigmenten meer.

 

Zo is het dus ook met ons haar.

Wat je er zelf allemaal in hebt gestopt in het verleden is juist nu van belang, nu wij het als kleurspecialist lichter moeten gaan maken. Wij moeten alles wat jij er hebt ingestopt, of een andere kapper, moeten wij er nu weer uit zien te halen.

Heb je met pakjes gekleurd van het Kruidvat? Vertel het ons! Wij hebben 100% natuurlijke producten om zonder blonderen alle metalen en mineralen uit jouw haar te verwijderen zodat we niet verrast worden door een chemische reactie die mogelijk kan ontstaan als je niet helemaal eerlijk bent geweest omdat je zo graag (en snel) lichter (blond) wilt zijn.

 

 

 

Hier zie je een foto van een stylist die het haar heeft lichter willen maken. De aanzet heeft geen ‘behang’/ geschiedenis en is daarom ook zo licht geworden, tegenstelling tot de lengtes die gekleurd zijn met een pakje zwart. Daarom krijgen we nooit eerder gekleurd haar makkelijk licht in 1 sessie maar niet als het al een berg geschiedenis heeft. En om de lengtes net zo licht te krijgen als bovenop, heb je de 3 G’s nodig. Geduld, Geld en goed humeur J

 

Vergeet namelijk ook niet dat professionele haarverzorging op maat, niet achterwege gelaten mag worden bij een ‘operatie’ als deze. Wil jij een uitstekende haarkwaliteit behouden zul je hier ook in moeten investeren in tijd en geld. Het is toch zonde om voor zo’n behandeling wel geld te investeren maar in de verzorging niet.

 

Je moet immers na een operatie in het ziekenhuis ook je wonden goed verzorgen, dat is met het haar ook zo! Dus reken op ongeveer €50 – €80 euro, voor een goede (gepigmenteerde-) shampoo, conditioner, masker en eventueel een hitte bescherming/olie/ Olaplex no.3. Hiermee zorg je dat jouw haar de perfect kleur aanhoudt, en in goede conditie blijft.

 

Zo! Dus, ben eerlijk! En vergeet niet dat het even tijd/geduld/geld kost om jouw wens te bereiken. We helpen je er graag bij met zeer veel passie en toewijding. Zie al onze foto’s eigen werk op onze Facebook en Instagram pagina maar eens!

 

Bron foto: @beautylaunchpad (instagram)

Volg je ons ook al op Instagram? Haar.en.zo.by.bo

 

Wil je graag meer informatie en weten wat we met jouw haar kunnen doen? Uiteraard ben je van harte welkom voor een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek. Hiervoor werken wij graag op afspraak, altijd aan het einde van de dag als we klaar zijn met de kleuren. Maar je kunt natuurlijk ook een foto van jouw haarkleur nu sturen via de chat, met daarbij een foto van jouw inspiratie-kleur/wenskleur. En we doen ons uiterste best je een richtlijn te geven.

 

www.haarenzobybo.nl / 0475-496304 / geopend van maandag tot en met zaterdag