Waarom Olaplex?

Waarom Olaplex? Wat is het verschil tussen Olaplex en -plex?

Je krijgt er bijna een complex van! Zoveel keuze! Maar waarom Olaplex? Wat maakt het anders dan anderen?

Olaplex herstelt verbroken zwavelbruggen in het haar.

Ons haar bestaat uit zwavelbruggen, dat zijn verbindingen in het haar die de elasticiteit en kwaliteit van het haar bepalen. Zonder zwavelbruggen kun je het haar zo uit elkaar trekken. En dus hebben we gezonde zwavelbruggen nodig om een sterke gezonde haardos te behouden/krijgen.

Gezonde zwavelbruggen zijn gesloten in het haar, maar door hitte, zon, zee, kleuren en zeker ontkleuren heeft dit effect op deze verbindingen en kunnen dus verbreken. De zwavelbruggen staan open.

Je merkt het aan dof, kwetsbaar, onhandelbaar haar. Dat wil je natuurlijk niet.
Het haar is te vergelijken met het lichaam. Een sterk lichaam bestaat uit sterke spieren en botten. De spieren kun je vergelijken met de proteïnes in het haar, de botten met zwavelbruggen.

Voor het veranderen van het model of de kleur van jouw haar moeten zwavelbruggen verbroken worden. Na de behandeling moeten ze weer hersteld zijn. In bepaalde gevallen gebeurt dit niet en hierdoor wordt het haar breekbaar, kwetsbaar of onhandelbaar. Olaplex herstelt deze bruggen zodat de proteïnes altijd opgesloten blijven in het haar.

Wat is het verschil tussen Olaplex en alle andere “plexen”?

Alleen Olaplex herstelt het haar permanent en dus niet tijdelijk. Alle andere plexen versterken of beschermen het haar tijdelijk. Dit komt doordat Olaplex uniek gepatenteerde ingrediënten bevat. Olaplex is dus simpelweg niet na te maken!

Alle andere aanbieders van plexen maken gebruik van ingrediënten die je haar tijdelijk sterker maken. Maar, doordat de haarstructuur nog steeds beschadigd is (de zwavelbruggen zijn namelijk verbroken) ontsnappen al deze tijdelijke ingrediënten weer uit het haar. Met elke wasbeurt spoelt je tijdelijke oplossing langzaam door het douchputje. Zonde!

Wij kunnen als professional Olaplex op 2 manieren bij je toepassen:

  • We voegen het toe aan een (ont)kleur behandeling. (€19,50 per dose)
  • We kunnen het als stand-alone herstelbehandeling toepassen op jouw haar. (€38,50 Olaplex herstelbehandeling)

Lees onze uitgebreide Olaplex blog hoe Olaplex werkt! En wat je zelf nog kunt doen om het Olaplex-effect te ervaren en te behouden!