Wat is een toner?

bron foto: lisalovesbalayage (instagram)

TONER? Of een spoeling, of een shake?

Wat is een toner?

Wat is het nu eigenlijk?Je hebt er ons vast wel eens over horen praten in de salon.

Allereerst een Toner, shake of spoeling is allemaal hetzelfde. Raak niet verward bij het woord ‘TONER’. Een toner is een behandeling, en niet één specifiek product.

TONER

We gebruiken het woord TONER (of shake of kleurspoeling) alleen maar om aan te geven WAT we doen, en dus niet wat gebruiken.

Om het haar te ‘TONEN/TONEREN’ kunnen we in feite alle soorten kleurproducten gebruiken:
1. semi-, 2.demi- en 3.permanente haarkleuringen.

Wat is dat?
1.) Een semipermanente haarkleuring is net als bijvoorbeeld jouw zilvershampoo, daar zitten al pigmenten in die kant en klaar uit het flesje zo op het haar gezet kunnen worden en dus zorgen dat jouw haarkleur mooi geneutraliseerd wordt. Zonder dat daar iets oxiderend bijgevoegd hoeft te worden.

2. Maar we gebruiken ook weleens een demi-permanente haarkleuring als toner, dat moet je zien als een soort compromis tussen een kleurspoeling en een permanente haarkleuring. Deze demi-permanente haarkleuring hecht zich niet helemaal tot de binnenkant van het haar en kan met ca. 30> wassingen (lichtelijk) vervaagd zijn, deze hoeft niet uit te groeien. Dit kan bij ons in de salon bijv. met Vibrance.

3. Maar een permanente haarkleuring kunnen we ook als TONER gebruiken. Deze hecht zich helemaal tot aan de binnenkant van het haar en zal uit het haar groeien afhankelijk natuurlijk van de haarkwaliteit/porositeit van het haar. Want verzorgen is natuurlijk altijd een pré!

En wat helemaal nieuw is….. We kunnen met onze nieuwe #MOREVIBRANCE nu zelfs ook alleen een glanstoner op het haar zetten om alleen glans toe te voegen in plaats van kleur zonder hier enige oxidatie bij komt kijken. Het is 100% goed voor het haar!

Al deze soorten kleuringen kunnen we dus gebruiken als TONER.

Maar waarom gebruiken we dan een toner?

Dit doen we om het haar te kunnen: neutraliseren, in te kleuren, of om jouw haar mooi te verhelderen.

In 99,9% van de gevallen na het ontkleuren van het haar, hebben we een toner nodig. Omdat helaas niemand van nature prachtig van kleur uit een ontkleurbehandeling komt.

Het haar is vaak 🍌🍌geel🍌🍌 of 🍑🍑oranje 🍑🍑

En geloof ons, dat is niemands favoriete kleur om terug te zien in het haar.
Daarom zetten we graag een toner over het haar. Zeker om jouw haar om te toveren in : asblond, champagne, zand blond rosegold, of mushroombrown etc. etc. Met een toner kunnen we alles maken. Een toner maakt zelfs jouw kleur!

Hoe lang blijft een Toner in het haar zitten?

Dat hangt helemaal van jezelf af! Ieder haar is anders, en eist ook zijn verzorging.
Hoe gezonder het haar is hoe langer plezier je hiervan hebt. En dus is het belangrijk jouw haar goed te voeden met professionele haarverzorgingsproducten die bestemd zijn voor jouw haar, hierover geven wij je altijd advies als je bij ons in de stoel zit alvorens we beginnen met kleuren.

Hoe beschadigder/poreuzer het haar, hoe minder lang deze in het haar blijft zitten. Daarvoor zal je deze toner behandeling dan wat vaker moeten herhalen. Dus dames, verzorgen verzorgen verzorgen! Stel gerust een wasbeurt uit door droogshampoo te gebruiken, dan heb je nog langer plezier van jouw haarkleur.

 

Wat kost een toner behandeling?

Toner behandeling kost €37,50. Deze behandeling kun via ons boekingssysteem zelf inplannen!

Je ontvangt altijd €10,00 korting wanneer je binnen 3 weken na jouw kleurbehandeling terug komt om jouw haar op te frissen. Dan betaal je geen €37,50 maar €27,50.

De voorwaarden is dat je deze korting kunt ontvangen als je binnen 3 weken na jouw vorige behandeling komt om jouw haar op te frissen!

Psssst.. volg je ons al op instagram? Haar.en.zo.by.bo