Wat is Malibu C?

 Malibu C is een fantastisch merk waar wij graag mee werken.

We leggen je graag uit middels deze blog waarom!

Door deze 100% veganistische producten kunnen wij jullie nóg meer perfectie aanbieden op het gebied van haarkleuren en haarkwaliteit.

Malibu C is:

  • 100% Dierproefvrij
  • 100% Vegan
  • 100% Natuurlijk product

 

In deze blog lees je waarom we met Malibu C werken, en waarvoor we deze behandelingen allemaal toe kunnen passen. Met Malibu C werken wij altijd vooraf we aan een kleur beginnen om een zo schoon mogelijk canvas te bereiken.

Dit doen we om het haar ….

  • Schoon te maken van binnenuit. (zie het als een antibioticakuur voor de binnenkant van het haar!)
  • We halen alle kalk, zoutresten, mineralen en metalen uit het haar.
  • We maken het haar sterk van binnenuit door de Vitamine C
  • We kunnen pigmenten van oude kleuringen tot 2 niveaus verwijderen zonder ontkleuren.
  • We verwijderen alle schadelijke stoffen uit het haar van (vorige) henna kleuringen/ of Kruidvatpakjes die nog in het haar zitten en een chemische reactie kunnen veroorzaken.
  • We kunnen de kleurpigmenten als het ware ”losweken” van een oude kleur die diep in het haar vastzit. (lees: de gestapelde Kruidvatpakjes- kleur) Zodat wij als professional het haar makkelijker kunnen ontkleuren. En dat zorgt ervoor dat we makkelijker, sneller en een helder eindresultaatkunnen behalen.

Malibu C bestaat uit 4 soorten behandelingen die we eventueel kunnen toepassen om het haar voorbereiden voor een perfect kleurresultaat!

Het is aan ons als professional om te zien, als je bij ons bent welke behandeling(en) nodig zijn. Omdat elk haar anders is en anders reageert en natuurlijk een andere geschiedenis heeft!

Hieronder leggen we graag uit welk product, wat doet. Zodat je begrijpt waarom het zo belangrijk is!

Iedereen wast het haar onder de douche met kraanwater.
Dit klinkt natuurlijk heel logisch, maar kraanwater is vaak de boosdoener van veel tegenvallende kleurresultaten.
Ons kraanwater/water vol met mineralen, metalen en kalk.
Calcium: laat een wit residu achter op het haar, en zorgt er voor dat het haar
zwaarder wordt.
Magnesium: maakt het haar droog.
IJzer: maakt haarkleuringen donkerder , en dit zorgt ervoor dat jouw kleur zich niet (goed genoeg) kan hechten.
Koper: hier krijg je “zwembadhaar” van (lees: groen haar! op vakantie zie je dit vaak gebeuren)
Lood: zorgt voor ophoping, stapeling van kleurdeeltjes, de kleur slaat donker door.

 

Herken je dat? Dat jouw mooie haarkleur (snel) vervaagt? Of jouw mooie heldere highlights of balayage een stuk doffer worden na verloop van tijd? Terwijl je toch echt niet lang geleden bij de kapper bent geweest? We leggen je graag uit hoe dat komt!

Het antwoord is heel simpel: WATER! Heb je ooit in het reservoir van jouw waterkoker of koffieapparaat gekeken? Vol met kalk. Wat denk je dat dit met ons haar doet? Bij de huid voel je vaak ook dat deze droog is of word na het douchen. Dan smeren we deze in met crème. Maar het haar? Daar blijven kalkresten ”hangen” en maakt het haar erg dof van kleur. Jouw mooie haarkleur wordt gelig of koperachtig van kleur, en de glans is ver te zoeken.

Net als een autoruit, die vies is geworden van zand en regen. Je kunt er niet meer door heen kijken. Malibu C, zorgt ervoor dat de ruit (lees: het haar) weer schoon is. En je er weer doorheen kunt kijken.

Bovenstaande mineralen en metalen, maar ook medicijnresten ( ook chemoresten) en ongewenste kleurresten of thuiskleuringen verwijderen we met Malibu C zonder jouw haar te beschadigen. Een belangrijk bestanddeel van Malibu C, is Vitamine C. Dit reinigt het haar intensief, verzorgt het haar en maakt het van binnenuit super sterk. Zie het als een peelingbehandeling die je bij de schoonheidsspecialist krijgt, dat doet de Vitamine C uit deze producten.

Om haarproblemen op te lossen ,en het haar voor te bereiden op een grote (kleur)make-over bijvoorbeeld bij het blonderen van het haar. Kunnen we op een super zachte en milde manier, jouw kleurwens makkelijker behalen. Dit komt omdat Malibu C, de kleurmoleculen die diep in het haar liggen ”groter” maakt en naar de oppervlakte van het haar brengt. Waardoor wij als kleurspecialist deze kleurpigmenten beter kunnen ontkleuren. Dit resulteert dan ook dat we sneller, makkelijker jouw kleurwens kunnen bereiken.

Zoals we hier op deze foto bij Mandy gedaan hebben.

Make over gemaakt door Bo in onze (nog oude salon) met Malibu C

 

Malibu C kunnen wij alleen als professional op jouw haar toepassen en dit kun je dus niet thuis doen.

Om al deze problemen op te kunnen lossen én een paar stappen verder te kunnen gaan met het (ont)kleuren van het haar, op een milde manier, kunnen wij dus voortaan 4 unieke salonbehandelingen van Malibu C gebruiken voor een beter eindresultaat!

 

Je kunt Malibu C een beetje vergelijken met het voorafje en tussengerecht bij een dinertje, als je uit eten gaat. Er gebeurd vooraf ontzettend veel in het haar met Malibu C, daarna moeten we nog gaan (ont)kleuren.

 

MALIBU C CRYSTAL GEL
Dit is een primer voor je haar. Het geeft je haar een voorbehandeling voor het beste kleurresultaat. Het verwijdert mineralen, metalen, medicijnresten, kalk, chloor en andere onzuiverheden, waardoor het kleurresultaat beter wordt. Omdat het zorgt voor een schone ondergrond, kan de kleur zich beter hechten en blijft dus langer mooi.
Daarnaast zorgt het bij wit/grijs haar voor een betere dekking. Door het gebruik van crystal gel zijn er geen kleurverschillen zichtbaar als gevolg van verschillende kleurbehandelingen uit het verleden.
Het vermindert kleurvervaging en afbreken van het haar en het legt een soort beschermlaag over de hoofdhuid om irritatie van de kleurbehandeling tegen te gaan!

Is jouw haar groen uitgevallen op vakantie? Zwemmershaar? Het is een fabel dat je hiervoor Ketchup (rood) kunt gebruiken, naast dat het ons niet niet lekker lijkt ruiken, doet het ook niets aan het neutraliseren van de kleuring.  Om groen haar ,weer mooi licht en helder te krijgen gebruiken wij graag Crystal Gel.

Vraag ons gerust via het contact formulier om meer informatie!

 

MALIBU C COLOR PIGMENT REMOVER ( CPR )

CPR verwijdert ongewenste, of verkeerd uitgevallen kleurbehandelingen (bijv. van een thuispakje van de drogist) en verwijderd CPR kleurstapelingen tot 3 levels. Verder verwijdert CPR metalen en mineralen die o.a. zitten in henna kleuringen! Dit is geen ontkleuring! Het is dus niet zo, dat deze behandeling jouw haar oplicht, maar er gebeurd enorm veel in het haar. Het deze behandeling maakt de moleculen die diep in de vezellaag opgesloten zitten ‘los’, en dat zorgt ervoor dat wij als professional het haar makkelijker lichter kunnen maken.  CPR maakt jouw haar sterk en stevig, omdat dit product bestaat uit gedestilleerd water, vitamine C en klei.Veel kappers beginnen met een “blondeerwassing”, waardoor jouw haar dus geel en oranje kan worden, en super droog en beschadigd raakt. Dat doen wij dus niet! En gebruiken hier graag CPR voor.

 

MALIBU C DIRECT DYE LIFTER ( DDL )
Deze behandeling is speciaal ontwikkeld voor de dames die vaak van haarkleur wisselen!
Met deze behandeling kun je op een milde manier kleurspoelingen en permanente kleuringen verwijderen. Of dit kunnen we toepassen als je bijvoorbeeld de zilvershampoo te lang hebt laten inwerken. Of graag met de potjes kleuring van La Riche werkt ( Directions ) dit zijn dan ook directe kleurpigmenten.
DDL kan het haar tot 7 tinten lichter maken zonder het haar te blonderen.

 

 

MALIBU C QUICK FIX
Deze behandeling is ideaal om grauwe tonen uit koele blond tinten te halen! Of om een te donker uitgevallen kleur direct te herstellen. Deze kunnen wij als professional aan de wastafel toepassen om een mini-correctie uit te voeren.

 

 

Hieronder vind je meerdere grote make-overs die we met Malibu C hebben bereikt. Alle foto’s zijn ons eigen werk, en gemaakt door ons team haarkleurspecialisten.