Wat doet Olaplex?

Het wondermiddel genaamd Olaplex is enorm populair. Maar wat is Olaplex nu eigenlijk en wat kan je er allemaal mee? Waarom is Olaplex zo geweldig? Wij leggen het je haarfijn uit!

Is je haar beschadigd? Is je haar droog en dof? Zwak en futloos? Of breekt je haar soms zelfs volledig af? Olaplex to the rescue! De schade aan je haar ontstaat doordat bepaalde verbindingen in het haar verbroken worden door processen zoals het verhitten van je haar met een stijltang of föhn en het blonderen of verven van je haar. Deze chemische en thermische behandelingen breken de zwavelbruggen in je haar. Deze verbindingen, de zwavelbruggen, bepalen de stevigheid van je haar. Raken deze beschadigd, dan is het resultaat zwakkere lokken.

Gelukkig hebben we hier Olaplex voor. Olaplex wordt gezien als een technologische doorbraak in de cosmetische industrie. Wie wil er nou geen stevig, glanzend en gezond haar? Sterren zoals Jennifer Lopez, Cameron Diaz en Emma Stone zijn groot fan van Olaplex. Olaplex maakt het namelijk mogelijk om je haar keer op keer te kunnen blijven verven of krullen en stylen zoals jij het wilt, zonder dat je haar er beschadigt door raakt.

Olaplex bestaat uit één actief ingrediënt, namelijk het moeilijk uit te spreken bis-aminopropyl diglycol dimaleate. Dit ingrediënt is in staat is om gebroken zwavelbruggen in het haar op te sporen en ze permanent te herstellen naar hun oorspronkelijke staat. Het resultaat is blijvend en Olaplex kan voor, tijdens of na thermische of chemische behandelingen aangebracht worden. Ook bevat Olaplex geen siliconen, olie, sulfaten, ftalaten, DEA of aldehyden en Olaplex is niet getest op dieren.
Het fijne van Olaplex is dat wanneer je stopt met Olaplex, je haar niet weer terugkeert naar zijn beschadigde staat. De bescherming die Olaplex – misschien eenmalig – aanbiedt is blijvend. Altijd. Zelfs als het product niet langer gebruikt wordt.

Olaplex heeft 3 verschillende edities. No.1, No.2 en No.3, met deze drie stappen kun jij ook genieten van sterk, gezond en glanzend haar. No.1 wordt door de kapper toegevoegd aan je kleuring, je blondering, een permanent of een beetje verdund met water voor een op zich staande herstellende behandeling. No.2 wordt gebruikt om door de kapper direct aan te brengen nadat je kleuring, je blondering of je permanent is uitgespoeld. En No.3 kun je mee naar huis nemen om je haar hier verder te kunnen verzorgen, zodat je haar nog sterker wordt. No.3 kun je wekelijks rijkelijk aanbrengen op je haar en 10 minuten in laten trekken. Spoel het vervolgens uit en was je haar met een shampoo en conditioner.

 

Dit wondermiddel kan voor ontzettend veel verschillende behandelingen gebruikt worden. Zo werkt het perfect op extensions, maar ook op highlights met folie, balayage, permanenten, kleuringen, blonderen en toners. Aan deze verschillende chemische behandelingen kan Olaplex toegevoegd worden om het haar te beschermen tegen de schadelijke invloeden hiervan. Ook kan Olaplex perfect gecombineerd met een Keratine-behandeling worden. De Olaplex behandeling is niet te koop voor eigen gebruik en mag alleen gebruikt worden door professionals.

Lees ook deze blog, waarin we uitleggen wat het verschil is tussen Olaplex en andere -plexen! Of bekijk dit filmpje waarin Olaplex zelf, laat zien wat de ‘Science behind Olaplex is’.

Olaplex Herstelbehandeling : €38,50  boek nu jouw afspraak om kennis te maken met Olaplex!